Home » Coaching Blog » 7 persoonlijke ontwikkeling blogs die jou dagelijks inspireren tot het nemen van actie
Coaching Blog

7 persoonlijke ontwikkeling blogs die jou dagelijks inspireren tot het nemen van actie3 min read

Ik ben altijd al bezig om mezelf nieuwe dingen te leren en mijn leven te optimaliseren. Maar soms heb je wat inspiratie nodig als je er door heen zit.

Welke blogs kunnen jou de hele dag inspireren op het nemen van actie?

Wat zijn de blogs die wij zelf dagelijks lezen?

SoChicken

Jelle Hermus is de schrijver achter SoChicken en schrijft hoe je jouw leven nog mooier kan maken.

Jelle Hermus van SoChicken is een Nederlandse gids naar een leuker leven in vrijheid. Op SoChicken vind je praktische tips om je leven nog leuker te maken. Behalve over persoonlijke ontwikkeling schrijft hij over gezondheid, geluk, succes, liefde, vrijheid, bewustzijn, geld, innerlijke rust en de omgang met anderen. Jelle schreef ook een bestseller genaamd Steeds leuker.

Onze favoriete SoChicken artikelen

Tim Feriss

Tim Ferriss is een blogger en ultieme lifehacker die allemaal nieuwe methoden op zichzelf uitprobeerd

Tim Ferriss is een blogger en beter bekend van zijn boek de The 4-Hour Workweek en zijn succesvolle podcast. Als er iemand is die zijn volledige potentieel probeert te leven is het Tim wel. Tim Ferriss heeft een carrière opgebouwd rond het verzamelen van, zoals hij het zegt, “tactieken, routines en gewoonten” van ’s werelds beste artiesten, van Navy SEALs tot ondernemers. Tim Ferriss haalt zijn inspiratie uit het stoïcisme, de school van de oude Griekse filosofie die ook door Romeinse denkers werd overgenomen. Een tijdloze levensfilosofie die 2000 jaar na dato nog steeds toepasbaar is op ons leven.

Persoonlijke ontwikkeling volgens Tim

Volgens Tim bestaat persoonlijke ontwikkeling uit meer dan het behalen van doelen. Hij zegt: “Naast het focussen op toekomstige prestaties en doelen moet je dankbaar zijn en waarderen wat je al hebt.” Er zijn zoveel zeer succesvolle mensen die nooit tevreden zijn met wat ze hebben bereikt en dat is jammer. Zoals Tim zei: “Ze hebben elke berg veroverd, elke draak gedood en ze zijn nog steeds niet gelukkig”. Wees niet een van die mensen! Als je enig gevoel van welbevinden wilt hebben, moet je waardering tonen voor wat je al hebt. Een van de beste manieren om je bewust te maken van waar je dankbaar voor bent, is door het bijhouden van een dagboek Ik gebruik het zelf ook en schrijf iedere morgen op, waar ik dankbaar voor ben, een aantal bevestigingen, wat ik die dag wil bereiken en wat alle magische momenten waren.

Onze favoriete Tim Ferriss blogs:

  • Als je snel wilt leren, zul je veel lezen. Tim legt speedreading uit.
  • Wat je niet doet bepaalt wat je kunt doen. Lees de “not-to-do-list

Zen Habits en mnmlist van Leo Babouta

Als je wilt leren, doe het dan van de beste. Leer het van mensen die in korte tijd, veel progressie hebben gemaakt. Leo Babauta is een ongelooflijk model voor mij in de wereld van bloggen. In korte tijd viel hij 30 kilo af, liep een ultramarathon, stopte met roken, stopte met suiker en ging met 6 kinderen backpacken door Europa. Zijn blog Zen Habits is 1 van de meest invloedrijke blogs ter wereld met 300.000 maandelijkse lezers. Leo Babauta deelt op zijn blog Zen Habits tactisch advies om je leven te veranderen en te vereenvoudigen, bewuster en productiever te zijn. Op Zen Habits lees je hoe je een rijk en eenvoudig leven kunt leiden met aandacht voor jezelf en de mensen om je heen. Hij schrijft over de volgende persoonlijke ontwikkeling onderwerpen: over mindfulness, geluk, nieuw gedrag, wilskracht, productiviteit, gezondheid en meditatie.

Tip van Leo

Tip van Leo. Je leven veranderen doe je in kleine stapjes. Dat houd je langer vol. Het gaat niet om het tempo van de verandering, maar om de duurzaamheid van de verandering. Zeg ja tegen de belangrijke dingen in het leven, en nee tegen al het andere. Leo heeft concreet een lijst met de dingen die hij belangrijk vindt in zijn leven. Bijvoorbeeld: “een vader en man zijn, genieten van het mooie weer met mijn kinderen, werken aan mijn programma voor Zenhabits”. Verander vanuit passie, vanuit motivatie en vanuit positiviteit om een nieuwe mijlpaal te behalen, niet vanuit het idee dat je nu niks waard bent. 

Onze favoriete Zen Habits:

7 persoonlijke ontwikkeling blogs die jou dagelijks inspireren tot het nemen van actie3 min read
9.5 (95%) 20 votes

Over de Auteur

Eva Van Elschot

Eva werkt voor een HR onderzoeksbedrijf en heeft journalistiek gestudeerd in Zwolle.

1 reactie

Plaats een reactie