Home » Coaching Blog » Deze coach gaf het beste levensadvies aan jong kind
Coaching Blog

Deze coach gaf het beste levensadvies aan jong kind

beste-levens-advies-wat-ik-ooit-kreeg

Dit is hoe de oude coach antwoordde toen een jong kind vroeg of hij nog levensadviezen had voor hem had.

Jij bent goed genoeg. De meeste mensen zijn bang om dingen te doen omdat ze bang zijn dat ze niet goed genoeg zijn, bang dat ze zullen falen. Maar je bent goed genoeg – leer dat en je zult niet bang zijn voor nieuwe dingen, niet bang zijn om te falen, geen goedkeuring van anderen nodig hebben. Je wordt vooraf goedgekeurd – door jezelf.

Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, is al in jou. Veel mensen zoeken hun geluk in voedsel, alcohol, winkelen, feesten, seks. Gelukkig buiten zichzelf zeg maar. Om geluk te ervaren, hoeven we niet ver te zoeken. Het zit al in je: opmerkzaamheid, dankbaarheid, mededogen, bedachtzaamheid, het vermogen om iets te creëren en iets zinvols te doen. Het zijn juiste deze kleine daden die jou echt gelukkig maken.

25 motiverende levensadviezen

Ik begin de dag altijd met het lezen van mijn favoriete inspirerende quotes.

Dankbaar zijn voor wat je al hebt. Bij persoonlijke ontwikkeling kun je soms een beetje jachtig worden en in alles verbetering zien. Maar soms is het ook goed om dankbaar te zijn voor wat je al bent en hebt.

Stel doelen. Set je goal en visualiseer je goal

Iedere dag beginnen met positieve affirmaties. Elke dag naar positieve affirmaties luisteren over succesvol zijn. Dat begin je echt te geloven dat je het kan en trek je het aan!

Leef de dag alsof het je laatste is. Geniet van het leven, alsof iedere dag je laatste is. Toen een goede vriend op zijn sterfbed lag zei hij: wat je ook doet, geniet van het leven. Maak je niet druk om futiliteiten als de was of een keertje stofzuigen. Geniet er van. Leef alsof iedere dag de laatste is. Is dit over 20 jaar nog steeds belangrijk? Denk je als je later in het bejaardenhuis hier over nadenkt je je nog steeds zo druk maakt?” Maar ook stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen.

Je bent zo goed als de mensen om je heen.Als je iets echt graag wil dan lukt het ook! Verzamel mensen om je heen die beter zijn dan jij zelf, want dan kan je groeien. Als je mensen om je heen verzamelt die slechter zijn zal je groei stagneren.

Doe 1 project tegelijk. Focus

Just do it.Een belangrijke les is stel doelen en zet altijd de eerste stap die nodig is om hem te bereiken, gewoon doen! Na stap 1 komt stap 2 en zo verder. Niet uitstellen: nu doen! Ga vooral doen, blijf in de actie modus en blijf niet hangen in het wikken en wegen en het zoeken naar de ideale situatie.

Get in line, stay in line

Maar ook volhardend doen. “get in the line, and stay in the line”. Stop niet na een tegenslag, je komt dan weer onderaan de berg terecht die je wilt bewandelen, het succes ligt immers op de top… en daar wil ik naar toe.

Wees afhankelijk. Klinkt gek, maar het is soms heel goed om hulp van anderen in te schakelen. Het is niet nodig om alles zelf te bedenken en te doen. Doe waar jij goed in bent en durf anderen te vragen om je te helpen met de dingen waar zij goed in zijn.

Confronteer iedere ochtend je angsten. Hier kun je heel veel kracht en zelfvertrouwen mee op bouwen. ANGST = Automatische Negatieve Gedachten Systematisch Toelaten

Wees de beste versie van jezelf. Mijn andere oma schreef mij in een verjaardagskaart: “Don’t be anything less than everything you can be.”

Trek je eigen plan. Laat je niet van je koers brengen. Geloof in jezelf en houd vast aan je plan, maar blijf onderweg altijd flexibel genoeg om het plan nog te kunnen aanpassen. Stap uit je comfortzone, focus op je doelen die je wilt bereiken en laat je niet afleiden, want dan moet je steeds weer opnieuw beginnen.

Passie is de beste brandstof. Doe wat je leuk vindt. Want iets wat je met passie doet, houd je langer vol. Zoek een baan die je leuk vindt, en je hoeft nooit meer te werken. Het enige dat je in het leven hoeft te doen is je enthousiasme volgen, dan komt de rest vanzelf. En deze vind ik ook inspirerend: ‘It will begin to emerge. It will take over your life. It will feed you. It will clothe you. It will guide you, protect you, direct you, sustain your very existence, if you let it.’ (The Secret)

Werk voor anderen en je bent veilig. Als je je inzet voor anderen, kun je nooit verliezen. Er is weinig concurrentie. Succes krijg je / gelukkig word je als je jouw talenten ten dienste stelt van anderen. Vrije vertaling van Dr. Victor Frankl zijn boodschap uit ‘De zin van het bestaan’.

Wees lief voor jezelf. Wees niet te streng voor jezelf. Omarm de dingen waar je minder goed in bent. Die horen ook bij jou. Je bent menselijk en niets menselijks is jou vreemd. Ik ben niet perfect, ik ben een mens. Wees lief voor jezelf, dat gaat steeds beter!

Geven en nemen. Van een bijzonder persoon: “blijf je mooie glimlach delen, want als je naar het leven lacht, lacht het leven naar je terug…”. Ik ben ervan overtuigd dat je aantrekt wat je uitstraalt… Ik zal mijn glimlach blijven delen, want sinds ik dat doe komen er hele mooie dingen op m’n pad.

Fortune favours the bold. Nee heb je, ja kun je krijgen. Je wordt beloont als je uit je comfort zone gaat. Een vriendin van me schreef op een verjaardagskaart aan mij “een schip staat veilig in de haven, maar daar zijn schepen niet voor gemaakt’. Wie niets riskeert, kan ook niets winnen. De enige mens die nooit een fout maakt, is degene die nooit wat doet. Als je bang bent om te verliezen, zul je nooit winnen

Het was precies wat ik nodig had en het gaf me kracht om mijn moed te verzamelen en eindelijk uit de situatie te stappen.

Vaar je eigen koers. Schrijf je eigen levens verhaal.Vertrouw op jezelf. Van mijn vader. ‘Altijd op jezelf vertrouwen en van je eigen kracht uitgaan. Uiteindelijk sterft iedereen toch alleen’. Die is me altijd bijgebleven.

Bewaak zelf je grenzen. Bepaal zelf waar je grenzen liggen en bewaak ze zelf. Je kan inderdaad niet verwachten van anderen dat zij weten waar jouw grenzen liggen en dat zij daar rekening mee houden. 

Je kunt niet iedereen te vriend houden. Je kan het niet iedereen naar zijn zin maken / je kunt niet iedereen te vriend houden.

Richt je aandacht op dingen waar je invloed op hebt. Maak je niet druk om dingen waar je geen invloed op hebt.

Laat je niet leiden door de ogen van anderen. Leef je eigen leven. Je niets moet aantrekken van anderen en gewoon je leven leiden en genieten ervan

Neem wat meer afstand van situaties. Kies zelf hoe je reageert op situaties en mensen.

Neem jezelf niet te serieus. Humor is een goede beschermer. Een goede grap kan soms lastige situaties wat luchtiger maken. Door af en toe om jezelf te lachen.

Zorgen heb je niets aan.Van de 1000 scenario’s die je kan verzinnen vallen er 999 af.. Van mijn oma: men lijdt het meest van het lijden dat men vreest. En wat nooit komt. Héél vaak van pas gekomen.

Positief blijven. Een zieke opa zei in zijn laatste minuut van zijn leven tegen alle kinderen en kleinkinderen; positief blijven, ook al zit het niet mee, doorgaan, schouders eronder en positief blijven denken

Luister niet teveel naar anderen. De grootste doorbraken komen bij mij altijd als ik alle goedbedoelde adviezen negeer en gewoon doe wat ik het meest logisch vind, juist als ik naar anderen luister word ik meestal diep ongelukkig 

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? En heb je er ook iets mee gedaan?

About the author

Eva Van Elschot

Eva werkt voor een HR onderzoeksbedrijf en heeft journalistiek gestudeerd in Zwolle.

Add Comment

Click here to post a comment