Home » Kennisbank » Coaching » Coachingsgesprek voorbereiden

Coachingsgesprek voorbereiden

Coachingsgesprek voorbereiden?
Hoe ziet een eerste coachingsgesprek eruit?

Hoe kun jij je voorbereiden op een gesprek met je coach?

Wat is een coachingsgesprek?

Coaching bestaat uit het regelmatig voeren van gesprekken tussen de coach en de coachee. In een gestructureerd gesprek probeert de coach de juiste vragen te stellen aan de coachee. Een coachingsgesprek heeft als doel om een coachee naar bewustwording en verandering te begeleiden.

De structuur van een coachingsgesprek

Om een coachingsgesprek gestructureerd en geordend te laten verlopen gebruiken coaches vaak het Coaching Grow model van John Whitmore.

Wat is het Grow model?

Het GROW-model of grow coaching model is een eenvoudig maar krachtig kader voor het structureren van coachingsgesprekken. Het grow model gaat ervan uit dat de coach geen expert is in de situatie van de coachee. In het grow model is de coach een begeleider die samen met de coachee zoekt naar de beste oplossingen voor zijn situatie zonder al te veel advies of richting te geven. Het grow model bestaat uit 4 stappen.

Bronnen:

  1. Whitmore, J. (2010, 2002). Coaching for performance: Growing human potential and purpose-the principles and practice of coaching and leadership. Nicholas Brealey.
  2. Whitmore, J., & Einzig, H. (2006). Transpersonal coaching. J. Passmore Excellence in coaching: The industry guide. London; Kogan Page. pp 119-133.
  3. Zeus, P., & Skiffington, S. (2002). The coaching at work toolkit. A Complete Guide to Techniques and Practices. McGraw-Hill Companies.
Coachingsgesprek voorbereiden
9.3 (93.33%) 3 votes