Home » Kennisbank » Coaching » Soorten Coaching

Soorten Coaching

Coaches kunnen in twee soorten worden ingedeeld. Je hebt de coaches die zich richten op carrière ontwikkeling en coaches die zich richten op persoonlijke ontwikkeling.

Coaches voor carrière ontwikkeling

Coaches voor carrière ontwikkeling richten zich op je werkende leven. Er wordt veel aandacht besteed aan je werksituatie, je kernkwaliteiten, je werkervaring, je huidige baan en eventueel een nieuwe baan. Denk hierbij aan een loopbaan coach, performance coach en een business coach.

Loopbaancoach

Een loopbaancoach is een coach die je professioneel ondersteunt in je carrièreontwikkeling. Loopbaancoaching helpt bij het resultaatgericht behalen van je doelen in je werkende leven. Maar een loopbaancoach kan je ook helpen met het omgaan van moeilijke situaties op het werk. Een loopbaancoach kan je ook helpen bij conflicten, werkdruk of het leren stellen van grenzen. Een goede loopbaancoach helpt jou je waarde voor de arbeidsmarkt te leren ontdekken. Zodat je in je werk meer op je eigen koerst kunt varen en minder hoeft aan te trekken van de grillen op je werk. Er zijn volgens de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches in Nederland ruim 2500 coaches die jou kunnen helpen met je loopbaan.

Agile coach

Carriere coach

Business coach

Team coach

Bedrijfs coaching bedrijfs coach

Arbo coach

Coachend leiderschap

Reintegratie coach of jobcoach

Executive coach

Coaches voor persoonlijke ontwikkeling

Coaches gericht op persoonlijke ontwikkeling richten zich op het in beeld brengen van de krachten, talenten en passies van de gecoachte. Denk dan aan personal coach, life coach of aan een mental coach. Maar coach gericht op persoonlijke ontwikkeling kan zich ook richten op directe problemen. Dan kun je denken aan een stresscoach, burn-out coach of een relatiecoach.

Life coach

Levens coach

Wandel coaching

Mental coach

Adhd coach

Nlp coach

Personal coach

Burn out coach

coaching burnout

Pedagogisch coach

Jongerencoach

Oplossingsgericht coachen

Stress coach

Coaching met paarden

Mental coaching

Fitness coach

Gezondheid coach

Spiritueel coach

Autisme coach

Welzijn coach

Wmo coach

Mindfulness coach

Soorten Coaching
9 (90%) 2 votes