Home » Life coach

Life coach

Een life coach is een persoon die beroepsmatig mensen helpt hun doelen in het leven te bereiken. Life coaching kan een van de beste investeringen in je leven zijn. De beste coaches bieden je een kader en veilige omgeving om je grootste angsten te ontdekken en je te helpen bij het manifesteren van je dromen. Ze zullen je helpen door je angsten heen te gaan. Ze zullen je ondersteunen bij het nemen van sprongen van vertrouwen om een grotere, betere toekomst op te bouwen.

Wat doet een life coach precies?

Levenscoaches zijn geweldige mensen. Ze zetten hun leven in om andere mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Als je je ongemotiveerd, verloren of vast in je leven voelt, dan zijn hier 10 manieren waarop je eigen levenscoach je leven weer geweldig kan maken.

Levenscoaches werken met hun klanten samen om doelen te bereiken, obstakels te overwinnen en veranderingen of veranderingen in hun leven aan te brengen. Coaches adviseren of analyseren het verleden niet. Life coaching is gebaseerd op het principe dat de cliënt het intrinsieke vermogen heeft om zijn doelen te bepalen en te bereiken.

6 goede redenen om een life coach in de arm te nemen

 • Je zelfvertrouwen is niet waar je wilt dat het is.
 • Je mist een duidelijke visie. Of je visie is zo groot dat je overweldigd bent.
 • Je patronen ondersteunen je doelen niet.
 • Je bent prikkelbaar
 • Je zit in een enorme (leven of carrière) overgang
 • Je verlangt naar meer doel

Wat mag je verwachten van een life coach?

 • 10 manieren waarop een levenscoach je leven geweldig zal maken:
 • Vind je ware doel in het leven. …
 • Krijg glashelder over wat je wilt in het leven. …
 • Bouw je vertrouwen. …
 • Gemotiveerd raken. …
 • Verkrijg de tools die je nodig hebt om je doelen te bereiken. …
 • Word spiritueel. …
 • Leef het leven dat je altijd al voor jezelf hebt gewild. …
 • Krijg de begeleiding en ondersteuning die u nodig hebt.

Verschil tussen life coach & therapeut

Therapie is voor genezing en geestelijk gezond worden. Coaching gaat echter over bloeien, over doelen bereiken en patronen doorbreken. Terwijl de therapie vooral kijkt naar het verleden en hoe je lijden je heeft getroffen, probeert life coaching je een basis te geven om te groeien.

Hoe weet ik dat een coach geschikt is voor mij?

Het vinden van een goede coach kan overweldigend zijn. In theorie kan iedereen zich een life coach noemen. Er zijn veel verschillende vormen van training en certificaten die verwarrend kunnen zijn als je op zoek bent naar een coach.

10 vragen voor het kiezen van je perfecte levenscoach

Omdat coaching uniek is voor elk individu, is het belangrijk om deze vragen te stellen om de juiste fit voor u te vinden. Voordat je op enig moment investeert in het selecteren van de beste coach, is het van cruciaal belang dat je jezelf een eenvoudige vraag stelt. Ben je echt klaar om te veranderen? Het belangrijkste onderdeel van een succesvolle coachingrelatie is of je klaar bent om te veranderen. Je moet klaar zijn om het werk te doen. De beste coaches ter wereld kunnen hun magie niet werken als je er nog niet klaar voor bent. Verspil geen tijd en geld, als je niet klaar bent voor verandering in je leven.

Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn specifieke doelen?

Wat voor soort life coach zoek ik?

Sommige coaches richten zich op zaken, relaties, gezondheid en welzijn, of het leven in het algemeen. Stel een duidelijke intentie vast om de meest perfecte coach voor je te vinden. Weet wat belangrijk voor je is en zoek dat op in je coach.

Hoeveel ben ik bereid te investeren?

Om succesvol te zijn moet je klaar zijn om tijd, geld en emotionele equity te investeren. Hoe meer u zich inzet voor het proces, hoe meer resultaten u zult behalen. Dit ziet er voor iedereen anders uit, heeft een idee van hoeveel je bereid bent te besteden, en hoeveel tijd en energie je bereid bent te doen.

Zoek je een gestructureerde aanpak of een intuïtieve benadering?

Geef ik de voorkeur aan structuur of aangepaste aanpak voor mij?
Sommige coaches hebben gedetailleerde programma’s om je op een zeer gestructureerde manier door een bepaald doel te loodsen. Anderen, zoals ikzelf, werken vanuit een meer intuïtieve plek en putten uit een toolkit die in de loop van de jaren is gebouwd om de coachingervaring voor het individu aan te passen.

Hoeveel mensen heeft deze coach al succesvol geholpen?

Welke resultaten hebben ze bereikt met andere klanten?
Controleer referenties. Houd je van de resultaten die ze hebben behaald met hun andere klanten? Zijn dit de soorten resultaten waarnaar u op zoek bent? Hoewel de resultaten per persoon verschillen, kunt u zien wat de coach waardeert. Als de coach een lijst met klanten heeft die hun eerste miljoen hebben gemaakt en dat is je doel, dan is het misschien de perfecte combinatie.

Is er een click met de coach?

Je gaat je kostbare tijd doorbrengen met je coach. Vind je ze echt leuk als persoon? Vertrouw je ze? Je hebt een coach nodig die je vertrouwt om je open te stellen en echt tot de kern van de zaak door te dringen. Hoe opener en authentieker je bent, hoe meer je uit de relatie met je coach komt. Als je ze niet vertrouwt, vertrouw jezelf – en selecteer een andere persoon.

Wat zegt je gevoel?

Wat zegt mijn hart?
De belangrijkste variabele in dit alles is wat je hart je vertelt. Zingt je hart in het denken over het werken met dit individu? Op de dagen dat je weerstand ontmoet, is dit de persoon aan jouw zijde? Het kiezen van de beste coach voor jou is een perfecte kans om te oefenen beslissingen te nemen met je hart en jezelf te vertrouwen.

Wat kost een life coach?

Is een life coach iets voor jou?

Je kunt aantoonbaar je leven helemaal zelf verbeteren. Je kunt waarschijnlijk bijna alles zelf leren. Je hebt geen fysieke trainer nodig om squats of deadlift te doen. Maar je kunt je voorstellen hoeveel sneller en sterker je zult zijn als je professionele hulp inhuurt.

Je kunt leren van zoveel geweldige video’s op YouTube. Maar je kunt je voorstellen hoeveel effectiever je leert als een kok je uit de eerste hand leert.

Coaching is geen standaardtherapie
Therapeuten zijn getraind om hun eigen opvattingen niet aan patiënten op te leggen. Rogers, die oorspronkelijk haar carrière begon als adviseur in de geestelijke gezondheidszorg, worstelde met het gevoel alsof ze voortdurend haar tong moest bijten. “Ik hechtte niet echt veel waarde aan therapie, omdat van jou werd verwacht dat je niet jezelf bent”, zegt ze. “Er werd van je verwacht dat je een lege doos zou zijn, om de persoon aan de andere kant van de kamer te laten werken. Dat paste niet bij mij. Ik wil mensen eruit kunnen bellen. ‘

Coaching is prescriptiever, vaak met tactische stappen voor cliënten om uit te voeren, en is gericht op het zoeken naar oplossingen in plaats van stil te staan bij trauma’s of patronen uit het verleden.

Life coach
9.3 (93.33%) 12 votes